ENGLISH
KURUMSAL
Haber Başlıkları
İzolasyon Yasası Enerji Verimliliğini Artıracak

Okka Group Satış ve Ar-Ge Direktörü İhsan Koçak bütün uluslararası firmaların yalıtım sektörüne yatırım yaptıklarını belirterek, “Yalıtım sektöründe bir ışık olduğu kesin” şeklinde konuşuyor.

Okka Group’tan, Mekana Özel Yeni Yapı Ve Yalıtım Ürünleri

No1 markası ile 2010 yılında Yapı ve Yalıtım kimyasalları alanında üretime başlayan Okka Group, dört yıl içinde yüzde 300 büyüme kaydetti.

   
 
 
HABERLER Önceki Sayfa
 
 

 
 

İzolasyon Yasası Enerji Verimliliğini Artıracak

20.12.2014
 

Okka Group Satış ve Ar-Ge Direktörü İhsan Koçak bütün uluslararası firmaların yalıtım sektörüne yatırım yaptıklarını belirterek, “Yalıtım sektöründe bir ışık olduğu kesin” şeklinde konuşuyor.
 
Okka Group’un faaliyetleri hakkında bilgi verir misiniz?


İhsan Koçak: Okka Group Uşak merkezde bulunan bir aile şirketi. Temel olarak da 4 tane grup şirketi var. Bunlardan bir tanesi 30 ; Uşak’ta faaliyet gösteriyor ve hazır beton işi yapıyor. Orada pazarın açık ara lideri. İkinci organizasyonu Okyap; Salihli Organize Sanayi Sitesinde bir üretim merkezi var. Yönetim yine Uşak’ta, satış merkezi de İzmir’de; hazır bims blok yapıyor. Satış alanı da Çanakkale’den başlıyor, Eskişehir’e, Eskişehir’den de Bodrum’a kadar uzanıyor. Böyle bir hat çizdiğinizde bu hattın içinde ayda aşağı yukarı 1,5 milyon adet bims blok satıyor. Bir diğer grup Güven Madencilik. Onun da duruş esası, hem hazır beton tesisine hem de Okyap’a hammadde sağlaması. Fakat bu sene itibariyle Güven Madencilik yeni bir yatırım kararı aldı ve hafif yalıtımlı izolasyon sıvaları üretti. Biz ona No1 diyoruz. O da yine Salihli Organize Sanayi tesisimize üretiliyor. Yönetim Uşak’ta, satış organizasyonu ise İzmir’de…
 
Üretimini yeni gerçekleştirdiğiniz izolasyon sıvalarından söz eder misiniz?


Dediğim gibi biz bir aile şirketiyiz. Organizasyonumuzda genel müdürümüz ve satış pazarlama direktörümüz var. Ben Satış ve Pazarlama Direktörü olarak görev yapıyorum. Ama benim asıl işim No1 ürünlerinin geliştirilmesi ve satışı. 12 tane No1 ürünü var. Bu ürünlerin birincisi ki bizim amiral ürünümüz, No1 yalıtım sıvası. Emsalleriyle karşılaştırdığınızda; normal bir sıvanın ağırlığı 1600 kilogram/m3’tür, bizim tam bunun 4’te biri. Yani 400 kg/m3. Fakat içinde pomza var. Tamamen bizim tesislerimizde üretilen bir maden bu. Kendi madenlerimizde üretiliyor. Bu pomzayı kırıyoruz, eliyoruz, kurutuyoruz ve kendi istediğimiz parçacık büyüklüğünde formalize ediyoruz.